Network Menu

Bokcirkeln

Vi är för närvarande tio medlemmar som är med i SWEAs bokcirkel. En gång i månaden träffas vi hos varandra för att diskutera månadens bok, äta goda ostar och dricka vin. Självklart hinner vi även med att prata om en hel del annat än böcker.

Tanken är att vi ska hålla kontakt med det svenska språket och den svenska kulturen och därför läser vi endast böcker på svenska skrivna av nordiska författare. Varje vår och höst röstar vi om vilka böcker vi ska läsa under det närmaste halvåret.

Den nuvarande bokcirkeln träffas alltid på måndagar eftersom det är en väl inarbetad dag som passar alla. Emellertid vet vi att det finns medlemmar som gärna skulle vilja vara med men som inte kan på måndagar. Om det finns fler medlemmar som skulle vilja träffas och diskutera böcker kanske vi skulle kunna bilda en andra bokcirkel som träffas på en annan veckodag? Självklart skulle det vara upp till den nya bokcirkeln att själva besluta vilken sorts böcker de vill läsa.

Om du är intresserad av att vara med i en ny bokcirkel eller bara vill veta mera så kontakta Margareta Traung (margareta.traung(Replace this parenthesis with the @ sign)ec.europa.eu).