Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

Sommar-Afterwork

Välkommen på årets sommar-AW med en fantastisk utsikt från terrassen på House17! (more…)

Loppis utanför Metz

Lördag den 8e juni åker SWEA till loppisen utanför Metz. Om du gillar antikviteter och gamla saker bör du inte missa detta tillfälle!
Vi åker tidigt på morgonen, helst kl. 07.00, så att vi kan vara där så tidigt som möjligt. De bästa sakerna försvinner snabbt! Sedan åker vi tillbaka vid lunchtid.

Vi kommer att samköra dit, så om du är intresserad av att följa med, vänligen kontakta SWEAs ordförande Lovisa Möller (kontaktuppgifter hittar du på Facebook – eller kommentera nedan). PS! Bilar med stort utrymme uppskattas 😉

Hoppas att vi ses!

FAVORIT I REPRIS – SVENSK MIDSOMMAR I LUX!

SWEA ordnar midsommarstång och alla tar med egen picknickkorg.
(more…)

Välkommen på sommarkonsert!

Svenska barn- och ungdomskören bjuder in till konsert/gudstjänst den 16e juni kl. 16.00 i Bertranges kyrka. Damkören Les Decibelles deltar. Kyrkoherde Fredik Ollila kommer från Bryssel. (more…)

Kom och fira Sveriges nationaldag med oss!

Till tonerna av ljuva svenska sommarsånger framförda av barnkören avnjuter vi god dryck och svenska tilltugg för att fira Sveriges nationaldag tillsammans.

(more…)

EU Workshop och/eller AW

After work på House17 med Swea Professional (more…)

SWEA Internationals 40-årsfest

SWEA LUXEMBURG BJUDER IN DIG SOM MEDLEM TILL VÄRLDENS STÖRSTA 40-ÅRS FEST DEN 11 MAJ 2019

(more…)

SWEA Luxemburgs årsmöte 2019

Tid: Tisdagen den 12 februari kl. 18.00-20-00 (mötet beräknas börja ca kl. 18.45)

Plats: The Office “Charlotte”

(more…)

Välkommen att fira Lucia

Svenska barnkören i Luxemburg och damkören Les Decibelles bjuder, i samarbete med SWEA Luxemburg och Svenska kyrkan i Bryssel, in till ett traditionellt luciatåg (more…)

Julmys & Glöggmingel

Välkommen hem till SWEAs ordförande Petra Cato på julmys och glöggmingel! I priset ingår hembakade lussebullar, pepparkakor, julgodis och glögg. (more…)

Företagsbesök på SES

Äntligen ett företags besök som efterfrågats, så boka din plats snabbt på länken nedan då vi maximalt får vara 30 personer. (more…)

Power Hour med Friskis & Svettis

Power Hour är ett gruppträningspass med varierad all around-träning där såväl kondition, uthållighet, styrketräning och explosivitet ingår. Det blir en timmes rolig och omväxlande träning med partymusik och mycket energi.

(more…)

Sensommardrink med tema arbetsmarknaden i Luxemburg

Midsommarfirande

Precis som förra året träffas vi i Kockelscheuer för att fira midsommar tillsammans. SWEA ordnar midsommarstång och enklare lekar, Friskis & Svettis kommer att köra ett pass och alla tar med egen picknickkorg. (more…)

Sommarmingel & Swea Lux 15 år!

Välkommen på årets sommarmingel med en fantastisk utsikt över vår kära stad från terrassen på House17. Dessutom firar SWEA Luxemburg 15 år och grundaren Louise Åkerblom kommer att berätta (more…)

Välkommen att fira Sveriges Nationaldag!

Till tonerna av ljuva svenska sommarsånger framförda av barnkören avnjuter vi god dryck och skandinaviska tilltugg för att fira Sveriges nationaldag. Vid bra väder håller vi till ute på terrassen.

6 juni kl 18-20 på Hotel Parc Belair


– H
ela familjen är välkommen
– Eventet är kostnadsfritt
– OBS! Begränsat antal platser

Anmälan sker här: https://www.weezevent.com/nationaldagen-2018

Sommarkonsert – Svenska barnkören i Luxemburg

Den blomstertid är här och som vanligt bjuder den Svenska barnkören i Luxemburg in till sommarkonsert (more…)

Välkommen på svenskt nationaldagsfirande den 6 juni!

(more…)

Börja det nya året prickigt!

SWEA PROFESSIONAL hälsar dig välkommen till en spännande & inspirerande kväll tillsammans med HUB DOT. (more…)

Guidad tur i Luxemburg

Följ med SWEA och en erfaren guide, njut av att gå runt i staden i två timmar och upptäcka en mängd olika attraktioner: Place d’Armes, Place de la Constitution, Government District, Corniche, Monument of the Millenium, Gamla stan, (more…)

Guidad rundvandring på parlamentet

Är du också nyfiken på Luxemburgs parlament?

Ta med din partner och dina vänner och följ med på en guidad tur inne på parlamentet i Luxemburg (Chambre des Députés Grand-Duché de Luxembourg)! (more…)

TEFAF i Maastricht

TEFAF Maastricht, Europas mest prestigefyllda konstmässa, går i år av stapeln den 10 – 18 mars. TEFAF lär vara världens största antik- och konstmässa sett till föremålens samlade värde. Konst och antikhandlare från över 20 länder finns på plats i den stora mässhallen och Sverige är representerat av Åmells som normalt huserar på Birger Jarlsgatan i Stockholm. TEFAF är inget för fattiglappar, men att titta är gratis, eller i alla fall nästan. Inträdespriset ligger på 40 Euro och biljetter går att köpa på hemsidan: https://www.tefaf.com/fairs/tefaf-maastricht.

Detta lämpar sig alldeles utmärkt som en utflykt i grupp. Det tar ung. 2 timmar att köra bil till Maastricht. Förslaget är att resa i lämpligt antal bilar sen eftermiddag fredagen den 16 mars för att äta gemensam middag på kvällen i centrum och ha en hel mässdag lördagen den 17 mars med hemfärd sen eftermiddag. Några dubbelrum finns preliminärbokade på Hotel Van Der Valk som inte ligger långt från mässhallarna, erbjuder bra parkering och har en “shuttle” direkt till mässan. Respektive är välkomna (dock ingen aktivitet som är lämpad för barn).

Semla & Crémant på House 17

I Sverige äts årligen cirka 40 miljoner semlor. Fettisdagen, eller något ålderdomligt “vita tisdagen” är i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påsk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars.

(more…)

EU i Luxemburg

Luxemburg – ett av Europas allra minsta länder. Här arbetar ca 260 000 personer och 11 000 av dessa gör det på EU.

De är ganska många och de gör väldigt många olika saker. Vi ska försöka få svar på frågor som vad en Project Officer är eller vad Investeringsfonden gör. Det här en kväll för dig som funderar på om EU-jobb kan vara något för dig eller som bara är nyfiken på vad det innebär att vara EU-tjänsteman* och vill veta mer om EU.

SWEA PROFESSIONAL hälsar dig välkommen till en spännande kväll med Yuriko Backes från European Information Centre som ger oss en introduktion till EU i Luxemburg och därefter en panel med deltagare från olika institutioner** som kommer att berätta och dela med sig av sina erfarenheter inifrån EU.

Varmt välkommna!
Catharina, Lena, Lovisa & Teresa

5 € medlem i SWEA / 10 € icke medlem.
Under eventet bjuds det på vin /tilltugg. Den som efteråt vill äta gemensam middag till självkostnadspris anger det i sin anmälan och Swea Professional ordnar med bokningen.

*EU-tjänsteman – efter banktjänsteman det näst vanligaste yrket i Luxemburg
**institutioner – EU:s olika delar alla med olika uppgifter tex Domstolen, Revisionsrätten, Kommissionen, Parlamentet osv.

SWEA Luxemburg Årsmöte

SWEA Luxembourg Årsmöte

När: Tisdagen den 6 februari 2018, kl 19:00
Var: House 17, rue du Nord, 4:e våningen.

Deltagande anmäls via SWEA Luxembourgs Facebook sida senast söndagen den 28 januari 2018. Anmälan är bindande! Frågor besvaras av Anna Söderlund på 691 305 218

Innan mötet minglar vi med cremant och tilltugg. Efter mötet avnjuter vi soppa, bröd, vin och vatten.

Kostnaden för årsmötet är EUR 30 och betalas direkt via länken på Facebook sidan när du anmäler dig.

Årsavgiften för 2018 är EUR 50 och även den betalas med fördel via länken på Facebook sidan. Årsavgiften kan även betala in under mötet (jämna pengar tack!) eller via LU17 0021 1694 9816 0300.

Varmt välkomna önskar SWEAs programgrupp och styrelse