Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

Hajk i Sandweiler, prel. lunch på café Nordbo

Torsdagens hajk går vi den dryga 5 km långa Autopedestren i Sandweiler. Vi träffas på startplatsen (parkeringen nära kyrkogården på rue Dicks/rue de cimetiére) kl 11 och går hajken och gör ett stopp vid Amerikanska kyrkogården där ute om man vill. För dem som vill besöka café Nordbo för lunch sedan alldeles intill Scandshop bokar vi bord. Ange om du vill äta, vi avser boka bordsplatser i enlighet med gällande regelverk.

Hajk, Hibou/Ugglan i Bambësch

Torsdagens Hajk blir Promenade Hibou, (Ugglan) 7,5 km i Bambësch. Vi träffas kl 11:15 utanför Hôtel Sieweburen på Rue des Sept-Fontaines. Ta gärna med lunch/fika så intar vi det vid lämplig paus efter vägen eller efter målgång. Efter den här rutten finns minst 2 rastplatser (även under tak). Vi följer gällande regelverk.

Stadspromenad i Limpertsberg

Nu på torsdag möts vi kl 13 på parkeringen Glacis i änden mot Avenue de la Faïancerie och går den Autopedestre / Circular walk som går runt Limpertsberg, ca 7,5 km. Vi avslutar med lunch/fika på Cocottes Glacis ca kl 14 för dem som vill.

(more…)

Hajk i Bambësch

Veckans Hajk går av stapeln på torsdag i Bambësch. Vi sammanstrålar klockan 11.00 på parkeringen in mot Bambësch Centre Sportif och går ca 10 km vid vackert väder, möjligen kortare vid sämre väder. Medtag lunch/fika så intar vi det tillsammans endera efter vägen eller efter “målgång”.

Anmäl intresse på FB: https://fb.me/e/3HOk5r9Iy

Anmäl ditt intresse genom att maila till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bokcirkel

Brukar du läsa skönlitteratur?
Nyfiken på att gå med i en bokcirkel?

Vi är redan ett par Sweor som tänker starta en andra SWEA bokgrupp för att träffas och prata böcker vi läst.

Kom gärna till en första träff den 7 oktober, då vi tänkte diskutera och bestämma formen för en bokcirkel. Det enda vi egentligen kommit överens om är att läsa nyutkommen, svensk skönlitteratur, samt någon enstaka gång litteratur med anknytning till Sverige i något avseende, t.ex. en bok av den författare som senast fick Nobel-priset i litteratur.

Även om vi lutar åt att träffas en gång i månaden på dagtid och att turas om att träffas hemma hos varandra, är tanken att vi den 7 oktober närmare diskuterar frekvens, dag/kväll och plats för bokcirkel-mötena.

Anmäl ditt intresse genom att maila till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com?subject=Bokcirkel och vi hör av oss med var och när vi träffas den 7 oktober!

Hajk i Remich

Knappt 10 km, ta med lunch/fika.
Mötesplats: Turistinformationen vid Mosel.
På torsdag går vi en Hike i Remich, på ca 10 km, genom vingårdar och höstskog. Ta med egen lunch/fika så tar vi en picknick efter vägen eller efter ”målgång”. Vi sammanstrålar vid turistinformationen (ligger vid parkeringen nere vid Mosel och bron över till Tyskland). Samåk gärna, anmäl intresse och om du har plats i bil eller önskar samåkningsplats eller om du kommer i egen bil till mötesplatsen till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Kanelbullens dag

Varför inte fira Kanelbullens dag med SWEA den 6e oktober?!
Vi bjuder på kaffe, kanelbulle (såklart) och lite annat. Pga rådande regelverk delar vi upp oss i en fika under dagen och en under kvällen.

Vi ses hos Catharina kl 14.00 på Limpertsberg eller kl 19.00 hos Ewa i Leudelange.

(more…)

AW på House 17

Varmt välkomna till AW på fantastiska House 17s terass (vid vackert väder – inomhus där vid regn). Start kl 19 & de stänger kl 22. Var och en betalar för vad den förtär
Anmäl dig gärna här på Facebook om du kommer så vi vet hur många vi blir. Vi följer regelverk och delar upp sällskapet vid flera bord om vi blir många.
Hoppas vi ses där,
Programgruppen

Polo Cup

I helgen var det den årliga International Polo Cup på Luxemburgs polo club, vädret var fantastiskt och stämningen festlig med musik, mat och dryck. Vi var några som gick dit med våra nära och kära och hade en trevlig eftermiddag ☀️

Favorit i repris – ny chans att nätverka med Sweor i MEMA!

Vi följer upp vår framgångsrika nätverksträff som gick av stapeln i juni med nästan 100 deltagare.

(more…)

After Braderie drinks

På måndag sker den årliga mycket trevliga Grand Braderie då stadens affärer bjuder ut en del av sina osålda varor till mycket rabatterat pris. Glad stämning på stan, som en marknad ungefär.

(more…)

Nationaldags Firandet i Luxemburg INSTÄLLT

Men…. ni kan fira Sveriges nationaldag online med musik framträdanden, hälsningar från kända svenskar, matlagning och guidade turer i museum och mycket mer!

(more…)

Hike i Consdorf på onsdag!

På onsdag den 3 juni går vi den natursköna och varierande ”C6” i Consdorf med start 9.15.

Klicka här för länk om startpunkt, svårighetsgrad och tidsåtgång.

Klicka i på vårt Facebook event om du kommer så att jag vet. Om du kommer med bil och har plats för en mask-buren passagerare, nämn det i kommentarsfältet.

Datum: Onsdag 3 juni
Tid: 9:15
AdressConsdorf op Buergkapp, L-6211 Consdorf

Hoppas vi ses där,
Monica Oscarsson

Artificiell intelligens i Luxemburg – Online

Nyfiken på Talkwalker och artificiell intelligens?

Välkommen på SWEAP’s Zoom-möte den 19 maj kl. 19.00! Vi öppnar rummet 18.45 för de som vill testa tekniken.

(more…)

Online nätverkande – the new black

Häng med på SWEA P’s uppföljning av vår första lyckade AW online med ett nytt event på Zoom.

(more…)

SWEA Professional Online AW

Kära Sweor!

Med örat mot rälsen, i tider när varje ruta av toalettpapper räknas, hör vi behovet av en AW Online för att utbyta tankar och idéer!

(more…)

Saltgrottan i Junglinster – Inställt

Längtar du till havet med vågskvalp och fågelkvitter? Häng med på en timmes total avkoppling måndagen 23e mars!

Loppisen utanför Metz – Inställt

Om du gillar antikviteter och gamla saker häng med oss till loppis utanför Metz lördag den 21 mars.

(more…)

After Work Drink – Inställt

Torsdagen den 26e mars träffas vi på den nya latinamerikanska restaurangen QoSQo i Kirchberg (Kinepolis) mellan kl. 18.30 – när vi tycker att vi är klara.

Semla & Cremant

Välkommen på semla och cremant den 25 februari

SWEA Luxemburgs årsmöte

Kallelse till SWEA Luxemburgs årsmöte 2020

den 11 februari kl. 19.00-21.00

Hypnos workshop

Kom och upptäck denna extraordinära terapi under en 2 timmars workshop på House 17, onsdagen den 22 januari 2020 kl 18. Workshopen kommer att hållas av Stephanie Engler. (more…)

Glöggmingel

Välkommen hem till SWEAs ordförande Lovisa på julmys och glöggmingel! I priset ingår hembakade lussebullar, pepparkakor, julgodis och glögg.  (more…)

Workshop & Afterwork

Nästa torsdag kommer Virginia, division director för Toastmasters Luxemburg och Lorraine samt ägare och VD för Matrix Consulting, att dela med sig av tips och råd för att genomföra en lyckad presentation. Workshopen blir pa engelska och efteråt blir det frågestund och mingel. (more…)

Välkommen att fira Lucia

Svenska barnkören i Luxemburg och damkören Les Decibelles bjuder, i samarbete med SWEA Luxemburg och Svenska kyrkan i Bryssel, in till ett traditionellt luciatåg (more…)