Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

SWEA Walk: Ënneschte Bësch

Torsdagens hajk går vi i skogen mellan Merl och Betrange (Ënneschte Bësch). Vi träffas kl 11.00 (OBS! Tiden) vid skogsbrynet, p-platsen som man svänger av mot från Rue des Celtes och går ca 6-7 km tillsammans – ta gärna med lunch/fika i din säck om du vill!
Vi följer gällande regelverk.

 

SWEA på islandshäst

SWEA Luxemburg på tur! Wow vilken härlig dag vi fick med snälla hästar, sol, vitsippor och superfina vyer över Ardennerna! Alla galopperade och töltade ! 🐴🐴🐴

SWEA Walk: Remerschen

Denna Torsdagens hajk: träffas och utgå från parkeringen mitt bland sjöarna enligt bif kartbild. Vi går den drygt 9 km långa Autopedestren mellan vattnen, upp och ned genom vingårdar och utmed Mosel. Ta gärna med fika så pausar vi på lämplig plats.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Bridel

Torsdagens hajk med @swealuxemburg gick vi nästan en mil med start och slut i #bridel inkl historisk spaning på den tempelruin som ligger där.

________

På torsdag går vi en ca 8 km runda med start kl 13 på Rue Gewännchen i Bridel. Ni passerar bl a en tempelruin på den här rundan under ledning av Elisabeth. Ta gärna med fika i din säck om vädret tilltalar så blir det fikapaus på lämplig plats. Vi ev frågor kontakta Elisabeth på tel 691 410 477.
Vi följer gällande regelverk.

Hundpromenad

Hej hundvänner! Kom med på promenad på söndag med eller utan vovve och/eller familj. Vi ses i korsning av väg 119 och 125 på en liten parkering, se Google Map länk nedan, kl 11.00 nu på söndag. Ca 1-1,5h promenad.
Glad påsk!
Ulrica (kassör, Swea) & Pebbles

SWEA Walk: Aarnescht, Niederanven

Torsdagens hajk med #swealuxemburg gick 9 SWEOR ca 6 km runt och i Naturskyddsområdet #Aarnescht i #Niederanven ibland över stock och sten men alltid med glatt humör!
Jenny med lokalkännedom berättade också om historiska Niederanven, romarnas tid och spår efter dem som funnits och finns kvar. Vi tog oss en #skogsfika och dokumenterade vårens första (?) vitsippa m fl blomster och lite små gröna löv 🌱i lövsprickningen! Bara 4 dagar sen – men nu går det undan här i värmen ☀️
Naturreservatet är i övrigt mest känt för sina många orkidéer som kommer igång lite senare så vi rekommenderar verkligen ett besök lite senare i vår!
Nu gör vi ett påskuppehåll i våra veckovisa hajker men ses snart igen! 👋 Håll utkik i Facebookgruppen SWEA Luxemburg members om nästa hajk.

__________

Torsdagens hajk går vi i naturskyddsområdet Aarnescht ute i Niederanven. Vi träffar Jenny Hällen Hedberg som leder den här hajken vid Apoteket i Oberanven (77 rum Laach) och går ca 7 km tillsammans – ta gärna med fika i din säck om du vill.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Tilleul/Linden, Hamm

Torsdagens hajk med @swealuxemburg gick vi och hunden Pebbles den drygt 8 km långa #autopedestre som ligger i #Bonnevoie På flera av de stadsnära vandringslederna här i Luxemburg finns det träningsredskap utplacerade för att utmana till mer rörelse kan man tänka. Vi roade oss med att testa ett par av redskapen med den äran #igladavännerslag Vi spanade efter vårblomster och tog en liten fikapaus. Fika kan som bekant vara nästan vad som helst 😉

_________

På Torsdag träffas vi på Parkeringen i korsningen Rue de Pulvermühl/Rue Auguste Charles och går rundan Linden/Tilleul, ca 7 km, mellan Bonnevoie och Hamm. Ta gärna med fika i din packning så stannar vi längs vägen tillsammans.
Vi följer gällande regelverk

SWEA Walk: Fraiheetsbam/ Gemeindewald Strassen

I fredags gick #swealuxemburg vår 20e hajk – #jubileum 🥂-sedan vi startade upp veckovisa promenader i oktober ifjol. Mellan regnskurarna (som just nu dominerar här i Luxemburg) gick 5 SWEOR den nära 8 km långa #autopedestre som går i skogen #Fraiheetsbam och fick oss allt en #kaffepaus också. Skogen bjöd förutom det på susande trädkronor, knarrande träd som i omfamningar snurrat stammar runt varandra, grön mossa och rejäla rotsystem som ur en saga. Vi ser nu fram emot lövsprickningen och mer grönska! Tack för de 20 första promenaderna tjejer👏! Vi ses snart igen 👋

________

På fredag den här veckan träffas vi vid Fraiheetsbam/Gemeindewald Strassen och går en 7-8 km lång runda tillsammans. Det här blir den 20e SWEAhajken sedan vi började med vandra regelbundet med start 1 oktober i höstas!
Vi träffas på parkeringen till Gemeindewald/Fraiheetsbam, vid väg 181 (se bilder/info i kommentarer) och går kl 11. Vi hoppas på uppehållsväder så ta gärna med fika om du vill så tar vi ett fikastopp efter vägen. Blåser och regnar det kanske vi tar med kaffet hem igen..
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Esch-sur-Alzette

Dagens hajk med @swealuxemburg gick 3 SWEOR och 1 hund den drygt 7 km långa och innehållsrika #autopedestre som finns i Esch-sur-Alzette. Genom djurpark, skog, gammalt gruvområde & lite av området Terre Rouge (röd jord). Vi bjöds på videkissar och småsmå blomster och inte minst rödhakesång 👌Efter fikapausen hann vi hem i god tid innan det utlovade regnet. Vi har som regel 🤞 #SWEAtur med vädret ☀️😅

_____________

På torsdag träffas vi och går den 7,5 km långa Autopedestren i Esch-sur-Alzette. Vi träffas på parkeringen intill stadsparken Gaalgebierg, nära Rue de Stade (se bilder/info i kommentarer) och går kl 13. Vi hoppas på uppehållsväder så ta gärna med fika om du vill så tar vi ett fikastopp efter vägen.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Bourglinster

Under gårdagens hajk med var vi 7 Sweor som gick den 8 km långa #autopedestre i Bourglinster. Sol, Slott, Tranor i massor i plog, skogsfika, ängar, utsikt och delvis av romarna lagda stenvägar. En härlig dag! ☀️😎

_________________

På torsdag går vi den 8 km långa Autopedestren i Bourglinster. Vi träffas på Slottsparkeringen, nära 8, rue de Château (se bilder/info i kommentarer) och går kl 13. Ser lovande ut med vädret så ta med fika om du vill.
Vi följer gällande regelverk.

 

SWEA Walk: Kopstal

Dagens walk med gicks av nio raska i skogen i Kopstal. Uppför och nerför, både i grönska och genom bruna 🍂 löv, lite smått regn men mest uppehåll och lite halvklart och med småfåglars sång som bakgrundsljud 💫 Luxemburg kan sägas ha något av svart bälte i vandringsleder. I snart sagt varje by finns minst en #Autopedestre dvs en väl skyltad och ordnad vandringsled om 5-13 km så det är bara att ge sig ut och upptäcka! Vi har som mål att ta en varje torsdag & nästa vecka tror vi på solsken! ☀️🤞 Häng med!

Kopstal Kopstal

 

SWEA Walk: Bertrange Ënneschte Bësch

Dagens SWEA walk med #swealuxemburg gick av stapeln i Ënneschte Bësch, Bertrange. 9 SWEOR gick ca 9 km i den rådande vinterkylan under eftermiddagssolen. Krispigt och värmande på samma gång 👌Tack för idag! 👋
SWEA Walk Bertrange
______________________
På torsdag möts vi på parkeringen intill skogen Ënneschte Bësch, route Bertrange-Leudelange, och går den 7,3 km långa Autopedestren i skogen där. Bilder på routen i kommentarer. Hoppas vi ses.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Mamer

Dagens walk om 6,5 km med #SWEALuxemburg gick vi en av Luxemburgs alla Autopedestres/Circular walks, Mamer 2. Härligt våriga känslor med fågelsång, tranorna i plog och solsken – både i sinnen och på himlen. Man kan tro att Kaliber 🐕 tyckte vi var tråkiga när vi så glatt fotade tranor 😅😉  Tack för idag – ses vi till veckan? 👋

SWEAWalk Mamer

_________________

På torsdag träffas vi i korsningen/på vändplatsen mot skogen på Rue du Baumbusch i Mamer och går den 6,5 km långa Autopedestren/Circular walk Mamer 2 som startar där. Slingan går i skogen och över ängarna mellan Mamer, Holzem & Capellen (se bild i kommentarer). Hoppas vi ses!

SWEA Walk: Kockelscheuer

Speglingar från dagens walk med #SWEALuxemburg Vi hittade av mellan regnen 👌– fick t o m glimtar av sol och massor av fågelsång på vår #sweawalk idag. 6 SWEOR & 2 hundar gick 7,5 km och åkte hem med sannolikt 50 blöta tår eftersom det fläckvis var väldigt mycket vatten på vår väg om än vi även tog en runda över stock och sten ”offroad”. Tack för idag – vi ses snart igen! 👋

SWEA Walk Kockelsheuer

________________

Veckans walk skjuter vi fram till fredag och går en runda eller två i skogen vid vattnet i och runt Kockelscheuer. Vi träffas på parkeringarna längs med Route de Bettembourg innanför golfen, CK Sportcenter och campingen (se bild i kommentar). Hoppas vi ses!

SWEA Walk: Bambësch

Vi har verkligen SWEAtur 🍀 med vädret här när SWEA går på tur! 🥾 Efter snö igår och rejält regn i förmiddags klarnade det upp och vi t o m anade solen bakom molntäcket när vi gav oss ut på vår torsdagswalk. Idag i Bambësch efter den 7,5 km långa Ugglan som du kan läsa om i decembernumret av SWEA Luxnytt. Skogen bjöd på små vårtecken i gröna groddar🌱 men även på julgranar 🎄 där mitt i – med en vänlig hälsning 📄. Hundarna Belle & Kaliber trivdes också 🐩 🐕 . Välkommen att hänga med nästa vecka om du vill! 💫
SWEAWalk Bambesch
______________
Vi provar igen på torsdag med en walk i allas vårt Bambësch. Vi träffas på parkeringarna snett framför Hotel Sieweburen och vandrar den i decembernumret av LuxNytt omnämnda Ugglan/Hibou om 7,5 km.
Hoppas vi ses!
Vi följer självklart gällande regelverk!

Digitalt årsmöte

SWEA Luxemburg’s årsmöte hålls i år digitalt via Zoom, onsdagen den 10:e februari 2021, kl 19.00. Alla SWEA-medlemmar hälsas varmt välkomna!

(more…)

Digital julfest med quiz

Vi hälsar er varmt välkomna till en kväll med småprat, musik och samvaro på nytt sätt. Årets glöggmingel/julfest kommer att äga rum digitalt via Zoom den 16 december kl. 19.00.

Värm din glögg, brygg ditt kaffe och/eller vad du längtar efter i advent, ta med en extra pepparkaka eller vad huset haver och bänka dig framför valfri skärm så ses vi där och delar julstämning och önskar varandra Goda helger!

(more…)

Stadspromenad Schuman

2020s sista torsdagpromenad blir nu på torsdag kl 11. Vi träffas på Place d’Armes vid Circle Cité/Julgranen och går en runda i Luxemburgska politikern Robert Schumans fotspår, en av grundarna till Kol och stålunionen, dagens EU. Framförallt får vi en fin tur igen runt i vår vackra stad (inte guidad nu men bilagt finns info från rundan som pdf).
Vi följer gällande regelverk.

Skog, åker och äng mellan Merl och Bertrange

På torsdag träffas vi klockan 11 vid kolonilotterna i Merl (58, rue des Celtes) kl 11 och går en decemberpromenad på 6-7 km tillsammans.
Vi följer gällande regelverk.

Hajk Lac d’Echternach

Torsdagens hajk går vi eftermiddag (!) runt sjön i vackra Echternach och hoppas på närvaro av höstsol i enlighet med prognoserna. Vi träffas på Parkeringsplatserna på 52, rue des Romains och går sjön runt.
Ta gärna med fika/matsäck så intar vi det tillsammans på lämplig plats under rundan eller efter “målgång”. För att fortsatt följa regelverket går vi i grupper om max 4

Guidad tur på MUDAM

Hej! Är du sugen på en halvtimmes kultur? Kom med på Mudam 25 november Kl 19.00-19.30. Guidad tur av utställningarna på engelska. Eftersnack och något att dricka i Mudams vackra restaurang för de som vill efteråt. Begränsat antal platser och var och en bokar sin plats direkt med MUDAM på tel +352 453 85 531 eller e-post visites(Replace this parenthesis with the @ sign)mudam.com.

Hoppas vi ses där!

Virtuell skattjakt med SWEA P

Teambuilding online, är det möjligt?
Under tiden då vi inte fick träffas fysiskt arbetade Luxemburg-Sweorna Catharina och Charlotta fram ett koncept som både är kul och lärorikt. Är du nyfiken på hur spel, tävling och lärdomar om samarbete liksom hur du och andra agerar och reagerar i en stressrelaterad situation (som ett tävlingsmoment för många faktiskt innebär) kan kombineras i en virtuell miljö?
Efter stor succé på The NETWORK erbjuder vi nu SWEA-medlemmar att gratis pröva på!
SWEA Professional bjuder in till en virtuell skattjakt via Zoom måndagen den 16 november kl. 19.00. Vi öppnar rummet kl. 18.30 för de som känner sig osäkra på Zoom och vill testa tekniken och håller även rummet öppet för mingel en stund efter att skatten är funnen.
En spännande och rolig resa garanteras, men för de som vill, även en möjlighet att reflektera över hur man själv liksom andra reagerar och agerar i ett team.
OBS! Detta är ett interaktivt event där deltagarna delas upp i lag och förväntas delta aktivt. Det är därför viktigt att logga in i tid för att vara med från början. Eventet är begränsat till max 20 deltagare så se till att anmäla dig i tid!

(more…)

Hajk i Sandweiler, prel. lunch på café Nordbo

Torsdagens hajk går vi den dryga 5 km långa Autopedestren i Sandweiler. Vi träffas på startplatsen (parkeringen nära kyrkogården på rue Dicks/rue de cimetiére) kl 11 och går hajken och gör ett stopp vid Amerikanska kyrkogården där ute om man vill. För dem som vill besöka café Nordbo för lunch sedan alldeles intill Scandshop bokar vi bord. Ange om du vill äta, vi avser boka bordsplatser i enlighet med gällande regelverk.

Hajk, Hibou/Ugglan i Bambësch

Torsdagens Hajk blir Promenade Hibou, (Ugglan) 7,5 km i Bambësch. Vi träffas kl 11:15 utanför Hôtel Sieweburen på Rue des Sept-Fontaines. Ta gärna med lunch/fika så intar vi det vid lämplig paus efter vägen eller efter målgång. Efter den här rutten finns minst 2 rastplatser (även under tak). Vi följer gällande regelverk.

Stadspromenad i Limpertsberg

Nu på torsdag möts vi kl 13 på parkeringen Glacis i änden mot Avenue de la Faïancerie och går den Autopedestre / Circular walk som går runt Limpertsberg, ca 7,5 km. Vi avslutar med lunch/fika på Cocottes Glacis ca kl 14 för dem som vill.

(more…)