Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

SWEA Walk: Kopstal

Dagens walk med gicks av nio raska i skogen i Kopstal. Uppför och nerför, både i grönska och genom bruna 🍂 löv, lite smått regn men mest uppehåll och lite halvklart och med småfåglars sång som bakgrundsljud 💫 Luxemburg kan sägas ha något av svart bälte i vandringsleder. I snart sagt varje by finns minst en #Autopedestre dvs en väl skyltad och ordnad vandringsled om 5-13 km så det är bara att ge sig ut och upptäcka! Vi har som mål att ta en varje torsdag & nästa vecka tror vi på solsken! ☀️🤞 Häng med!

Kopstal Kopstal

 

SWEA Walk: Bertrange Ënneschte Bësch

Dagens SWEA walk med #swealuxemburg gick av stapeln i Ënneschte Bësch, Bertrange. 9 SWEOR gick ca 9 km i den rådande vinterkylan under eftermiddagssolen. Krispigt och värmande på samma gång 👌Tack för idag! 👋
SWEA Walk Bertrange
______________________
På torsdag möts vi på parkeringen intill skogen Ënneschte Bësch, route Bertrange-Leudelange, och går den 7,3 km långa Autopedestren i skogen där. Bilder på routen i kommentarer. Hoppas vi ses.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Mamer

Dagens walk om 6,5 km med #SWEALuxemburg gick vi en av Luxemburgs alla Autopedestres/Circular walks, Mamer 2. Härligt våriga känslor med fågelsång, tranorna i plog och solsken – både i sinnen och på himlen. Man kan tro att Kaliber 🐕 tyckte vi var tråkiga när vi så glatt fotade tranor 😅😉  Tack för idag – ses vi till veckan? 👋

SWEAWalk Mamer

_________________

På torsdag träffas vi i korsningen/på vändplatsen mot skogen på Rue du Baumbusch i Mamer och går den 6,5 km långa Autopedestren/Circular walk Mamer 2 som startar där. Slingan går i skogen och över ängarna mellan Mamer, Holzem & Capellen (se bild i kommentarer). Hoppas vi ses!

SWEA Walk: Kockelscheuer

Speglingar från dagens walk med #SWEALuxemburg Vi hittade av mellan regnen 👌– fick t o m glimtar av sol och massor av fågelsång på vår #sweawalk idag. 6 SWEOR & 2 hundar gick 7,5 km och åkte hem med sannolikt 50 blöta tår eftersom det fläckvis var väldigt mycket vatten på vår väg om än vi även tog en runda över stock och sten ”offroad”. Tack för idag – vi ses snart igen! 👋

SWEA Walk Kockelsheuer

________________

Veckans walk skjuter vi fram till fredag och går en runda eller två i skogen vid vattnet i och runt Kockelscheuer. Vi träffas på parkeringarna längs med Route de Bettembourg innanför golfen, CK Sportcenter och campingen (se bild i kommentar). Hoppas vi ses!

SWEA Walk: Bambësch

Vi har verkligen SWEAtur 🍀 med vädret här när SWEA går på tur! 🥾 Efter snö igår och rejält regn i förmiddags klarnade det upp och vi t o m anade solen bakom molntäcket när vi gav oss ut på vår torsdagswalk. Idag i Bambësch efter den 7,5 km långa Ugglan som du kan läsa om i decembernumret av SWEA Luxnytt. Skogen bjöd på små vårtecken i gröna groddar🌱 men även på julgranar 🎄 där mitt i – med en vänlig hälsning 📄. Hundarna Belle & Kaliber trivdes också 🐩 🐕 . Välkommen att hänga med nästa vecka om du vill! 💫
SWEAWalk Bambesch
______________
Vi provar igen på torsdag med en walk i allas vårt Bambësch. Vi träffas på parkeringarna snett framför Hotel Sieweburen och vandrar den i decembernumret av LuxNytt omnämnda Ugglan/Hibou om 7,5 km.
Hoppas vi ses!
Vi följer självklart gällande regelverk!

Digitalt årsmöte

SWEA Luxemburg’s årsmöte hålls i år digitalt via Zoom, onsdagen den 10:e februari 2021, kl 19.00. Alla SWEA-medlemmar hälsas varmt välkomna!

(more…)

Digital julfest med quiz

Vi hälsar er varmt välkomna till en kväll med småprat, musik och samvaro på nytt sätt. Årets glöggmingel/julfest kommer att äga rum digitalt via Zoom den 16 december kl. 19.00.

Värm din glögg, brygg ditt kaffe och/eller vad du längtar efter i advent, ta med en extra pepparkaka eller vad huset haver och bänka dig framför valfri skärm så ses vi där och delar julstämning och önskar varandra Goda helger!

(more…)

Stadspromenad Schuman

2020s sista torsdagpromenad blir nu på torsdag kl 11. Vi träffas på Place d’Armes vid Circle Cité/Julgranen och går en runda i Luxemburgska politikern Robert Schumans fotspår, en av grundarna till Kol och stålunionen, dagens EU. Framförallt får vi en fin tur igen runt i vår vackra stad (inte guidad nu men bilagt finns info från rundan som pdf).
Vi följer gällande regelverk.

Skog, åker och äng mellan Merl och Bertrange

På torsdag träffas vi klockan 11 vid kolonilotterna i Merl (58, rue des Celtes) kl 11 och går en decemberpromenad på 6-7 km tillsammans.
Vi följer gällande regelverk.

Hajk Lac d’Echternach

Torsdagens hajk går vi eftermiddag (!) runt sjön i vackra Echternach och hoppas på närvaro av höstsol i enlighet med prognoserna. Vi träffas på Parkeringsplatserna på 52, rue des Romains och går sjön runt.
Ta gärna med fika/matsäck så intar vi det tillsammans på lämplig plats under rundan eller efter “målgång”. För att fortsatt följa regelverket går vi i grupper om max 4

Guidad tur på MUDAM

Hej! Är du sugen på en halvtimmes kultur? Kom med på Mudam 25 november Kl 19.00-19.30. Guidad tur av utställningarna på engelska. Eftersnack och något att dricka i Mudams vackra restaurang för de som vill efteråt. Begränsat antal platser och var och en bokar sin plats direkt med MUDAM på tel +352 453 85 531 eller e-post visites(Replace this parenthesis with the @ sign)mudam.com.

Hoppas vi ses där!

Virtuell skattjakt med SWEA P

Teambuilding online, är det möjligt?
Under tiden då vi inte fick träffas fysiskt arbetade Luxemburg-Sweorna Catharina och Charlotta fram ett koncept som både är kul och lärorikt. Är du nyfiken på hur spel, tävling och lärdomar om samarbete liksom hur du och andra agerar och reagerar i en stressrelaterad situation (som ett tävlingsmoment för många faktiskt innebär) kan kombineras i en virtuell miljö?
Efter stor succé på The NETWORK erbjuder vi nu SWEA-medlemmar att gratis pröva på!
SWEA Professional bjuder in till en virtuell skattjakt via Zoom måndagen den 16 november kl. 19.00. Vi öppnar rummet kl. 18.30 för de som känner sig osäkra på Zoom och vill testa tekniken och håller även rummet öppet för mingel en stund efter att skatten är funnen.
En spännande och rolig resa garanteras, men för de som vill, även en möjlighet att reflektera över hur man själv liksom andra reagerar och agerar i ett team.
OBS! Detta är ett interaktivt event där deltagarna delas upp i lag och förväntas delta aktivt. Det är därför viktigt att logga in i tid för att vara med från början. Eventet är begränsat till max 20 deltagare så se till att anmäla dig i tid!

(more…)

Hajk i Sandweiler, prel. lunch på café Nordbo

Torsdagens hajk går vi den dryga 5 km långa Autopedestren i Sandweiler. Vi träffas på startplatsen (parkeringen nära kyrkogården på rue Dicks/rue de cimetiére) kl 11 och går hajken och gör ett stopp vid Amerikanska kyrkogården där ute om man vill. För dem som vill besöka café Nordbo för lunch sedan alldeles intill Scandshop bokar vi bord. Ange om du vill äta, vi avser boka bordsplatser i enlighet med gällande regelverk.

Hajk, Hibou/Ugglan i Bambësch

Torsdagens Hajk blir Promenade Hibou, (Ugglan) 7,5 km i Bambësch. Vi träffas kl 11:15 utanför Hôtel Sieweburen på Rue des Sept-Fontaines. Ta gärna med lunch/fika så intar vi det vid lämplig paus efter vägen eller efter målgång. Efter den här rutten finns minst 2 rastplatser (även under tak). Vi följer gällande regelverk.

Stadspromenad i Limpertsberg

Nu på torsdag möts vi kl 13 på parkeringen Glacis i änden mot Avenue de la Faïancerie och går den Autopedestre / Circular walk som går runt Limpertsberg, ca 7,5 km. Vi avslutar med lunch/fika på Cocottes Glacis ca kl 14 för dem som vill.

(more…)

Hajk i Bambësch

Veckans Hajk går av stapeln på torsdag i Bambësch. Vi sammanstrålar klockan 11.00 på parkeringen in mot Bambësch Centre Sportif och går ca 10 km vid vackert väder, möjligen kortare vid sämre väder. Medtag lunch/fika så intar vi det tillsammans endera efter vägen eller efter “målgång”.

Anmäl intresse på FB: https://fb.me/e/3HOk5r9Iy

Anmäl ditt intresse genom att maila till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bokcirkel

Brukar du läsa skönlitteratur?
Nyfiken på att gå med i en bokcirkel?

Vi är redan ett par Sweor som tänker starta en andra SWEA bokgrupp för att träffas och prata böcker vi läst.

Kom gärna till en första träff den 7 oktober, då vi tänkte diskutera och bestämma formen för en bokcirkel. Det enda vi egentligen kommit överens om är att läsa nyutkommen, svensk skönlitteratur, samt någon enstaka gång litteratur med anknytning till Sverige i något avseende, t.ex. en bok av den författare som senast fick Nobel-priset i litteratur.

Även om vi lutar åt att träffas en gång i månaden på dagtid och att turas om att träffas hemma hos varandra, är tanken att vi den 7 oktober närmare diskuterar frekvens, dag/kväll och plats för bokcirkel-mötena.

Anmäl ditt intresse genom att maila till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com?subject=Bokcirkel och vi hör av oss med var och när vi träffas den 7 oktober!

Hajk i Remich

Knappt 10 km, ta med lunch/fika.
Mötesplats: Turistinformationen vid Mosel.
På torsdag går vi en Hike i Remich, på ca 10 km, genom vingårdar och höstskog. Ta med egen lunch/fika så tar vi en picknick efter vägen eller efter ”målgång”. Vi sammanstrålar vid turistinformationen (ligger vid parkeringen nere vid Mosel och bron över till Tyskland). Samåk gärna, anmäl intresse och om du har plats i bil eller önskar samåkningsplats eller om du kommer i egen bil till mötesplatsen till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Kanelbullens dag

Varför inte fira Kanelbullens dag med SWEA den 6e oktober?!
Vi bjuder på kaffe, kanelbulle (såklart) och lite annat. Pga rådande regelverk delar vi upp oss i en fika under dagen och en under kvällen.

Vi ses hos Catharina kl 14.00 på Limpertsberg eller kl 19.00 hos Ewa i Leudelange.

(more…)

AW på House 17

Varmt välkomna till AW på fantastiska House 17s terass (vid vackert väder – inomhus där vid regn). Start kl 19 & de stänger kl 22. Var och en betalar för vad den förtär
Anmäl dig gärna här på Facebook om du kommer så vi vet hur många vi blir. Vi följer regelverk och delar upp sällskapet vid flera bord om vi blir många.
Hoppas vi ses där,
Programgruppen

Polo Cup

I helgen var det den årliga International Polo Cup på Luxemburgs polo club, vädret var fantastiskt och stämningen festlig med musik, mat och dryck. Vi var några som gick dit med våra nära och kära och hade en trevlig eftermiddag ☀️

Favorit i repris – ny chans att nätverka med Sweor i MEMA!

Vi följer upp vår framgångsrika nätverksträff som gick av stapeln i juni med nästan 100 deltagare.

(more…)

After Braderie drinks

På måndag sker den årliga mycket trevliga Grand Braderie då stadens affärer bjuder ut en del av sina osålda varor till mycket rabatterat pris. Glad stämning på stan, som en marknad ungefär.

(more…)

Sommardrink 2 Juli

Välkommen till Kirchberg Brasserie den 2 juli kl 19.00 för en sommardrink innan vi alla skiljs åt inför sommaren. Var och en betalar för vad man förtär.

Anmäl dig gärna här på Facebook om du kommer så vi vet hur många vi blir.

Varmt välkomna,
Programgruppen

Nationaldags Firandet i Luxemburg INSTÄLLT

Men…. ni kan fira Sveriges nationaldag online med musik framträdanden, hälsningar från kända svenskar, matlagning och guidade turer i museum och mycket mer!

(more…)