Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

Välkommen att fira Lucia

Svenska barnkören i Luxemburg och damkören Les Decibelles bjuder, i samarbete med SWEA Luxemburg och Svenska kyrkan i Bryssel, in till ett traditionellt luciatåg (more…)

Julmys & Glöggmingel

Välkommen hem till SWEAs ordförande Petra Cato på julmys och glöggmingel! I priset ingår hembakade lussebullar, pepparkakor, julgodis och glögg. (more…)

Företagsbesök på SES

Äntligen ett företags besök som efterfrågats, så boka din plats snabbt på länken nedan då vi maximalt får vara 30 personer. (more…)

Power Hour med Friskis & Svettis

Power Hour är ett gruppträningspass med varierad all around-träning där såväl kondition, uthållighet, styrketräning och explosivitet ingår. Det blir en timmes rolig och omväxlande träning med partymusik och mycket energi.

(more…)

Sensommardrink med tema arbetsmarknaden i Luxemburg

Midsommarfirande

Precis som förra året träffas vi i Kockelscheuer för att fira midsommar tillsammans. SWEA ordnar midsommarstång och enklare lekar, Friskis & Svettis kommer att köra ett pass och alla tar med egen picknickkorg. (more…)

Sommarmingel & Swea Lux 15 år!

Välkommen på årets sommarmingel med en fantastisk utsikt över vår kära stad från terrassen på House17. Dessutom firar SWEA Luxemburg 15 år och grundaren Louise Åkerblom kommer att berätta (more…)

Välkommen att fira Sveriges Nationaldag!

Till tonerna av ljuva svenska sommarsånger framförda av barnkören avnjuter vi god dryck och skandinaviska tilltugg för att fira Sveriges nationaldag. Vid bra väder håller vi till ute på terrassen.

6 juni kl 18-20 på Hotel Parc Belair


– H
ela familjen är välkommen
– Eventet är kostnadsfritt
– OBS! Begränsat antal platser

Anmälan sker här: https://www.weezevent.com/nationaldagen-2018

Sommarkonsert – Svenska barnkören i Luxemburg

Den blomstertid är här och som vanligt bjuder den Svenska barnkören i Luxemburg in till sommarkonsert (more…)

Välkommen på svenskt nationaldagsfirande den 6 juni!

(more…)

Guidad tur i Luxemburg

Följ med SWEA och en erfaren guide, njut av att gå runt i staden i två timmar och upptäcka en mängd olika attraktioner: Place d’Armes, Place de la Constitution, Government District, Corniche, Monument of the Millenium, Gamla stan, (more…)

Guidad rundvandring på parlamentet

Är du också nyfiken på Luxemburgs parlament?

Ta med din partner och dina vänner och följ med på en guidad tur inne på parlamentet i Luxemburg (Chambre des Députés Grand-Duché de Luxembourg)! (more…)

TEFAF i Maastricht

TEFAF Maastricht, Europas mest prestigefyllda konstmässa, går i år av stapeln den 10 – 18 mars. TEFAF lär vara världens största antik- och konstmässa sett till föremålens samlade värde. Konst och antikhandlare från över 20 länder finns på plats i den stora mässhallen och Sverige är representerat av Åmells som normalt huserar på Birger Jarlsgatan i Stockholm. TEFAF är inget för fattiglappar, men att titta är gratis, eller i alla fall nästan. Inträdespriset ligger på 40 Euro och biljetter går att köpa på hemsidan: https://www.tefaf.com/fairs/tefaf-maastricht.

Detta lämpar sig alldeles utmärkt som en utflykt i grupp. Det tar ung. 2 timmar att köra bil till Maastricht. Förslaget är att resa i lämpligt antal bilar sen eftermiddag fredagen den 16 mars för att äta gemensam middag på kvällen i centrum och ha en hel mässdag lördagen den 17 mars med hemfärd sen eftermiddag. Några dubbelrum finns preliminärbokade på Hotel Van Der Valk som inte ligger långt från mässhallarna, erbjuder bra parkering och har en “shuttle” direkt till mässan. Respektive är välkomna (dock ingen aktivitet som är lämpad för barn).

Semla & Crémant på House 17

I Sverige äts årligen cirka 40 miljoner semlor. Fettisdagen, eller något ålderdomligt “vita tisdagen” är i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påsk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars.

(more…)

EU i Luxemburg

Luxemburg – ett av Europas allra minsta länder. Här arbetar ca 260 000 personer och 11 000 av dessa gör det på EU.

De är ganska många och de gör väldigt många olika saker. Vi ska försöka få svar på frågor som vad en Project Officer är eller vad Investeringsfonden gör. Det här en kväll för dig som funderar på om EU-jobb kan vara något för dig eller som bara är nyfiken på vad det innebär att vara EU-tjänsteman* och vill veta mer om EU.

SWEA PROFESSIONAL hälsar dig välkommen till en spännande kväll med Yuriko Backes från European Information Centre som ger oss en introduktion till EU i Luxemburg och därefter en panel med deltagare från olika institutioner** som kommer att berätta och dela med sig av sina erfarenheter inifrån EU.

Varmt välkommna!
Catharina, Lena, Lovisa & Teresa

5 € medlem i SWEA / 10 € icke medlem.
Under eventet bjuds det på vin /tilltugg. Den som efteråt vill äta gemensam middag till självkostnadspris anger det i sin anmälan och Swea Professional ordnar med bokningen.

*EU-tjänsteman – efter banktjänsteman det näst vanligaste yrket i Luxemburg
**institutioner – EU:s olika delar alla med olika uppgifter tex Domstolen, Revisionsrätten, Kommissionen, Parlamentet osv.

SWEA Luxemburg Årsmöte

SWEA Luxembourg Årsmöte

När: Tisdagen den 6 februari 2018, kl 19:00
Var: House 17, rue du Nord, 4:e våningen.

Deltagande anmäls via SWEA Luxembourgs Facebook sida senast söndagen den 28 januari 2018. Anmälan är bindande! Frågor besvaras av Anna Söderlund på 691 305 218

Innan mötet minglar vi med cremant och tilltugg. Efter mötet avnjuter vi soppa, bröd, vin och vatten.

Kostnaden för årsmötet är EUR 30 och betalas direkt via länken på Facebook sidan när du anmäler dig.

Årsavgiften för 2018 är EUR 50 och även den betalas med fördel via länken på Facebook sidan. Årsavgiften kan även betala in under mötet (jämna pengar tack!) eller via LU17 0021 1694 9816 0300.

Varmt välkomna önskar SWEAs programgrupp och styrelse

Workshop – Sätt kreativiteten i rörelse

Workshop Sätt kreativiteten i rörelse, 22-25 mars 2018, Burg/Mosel

(more…)

Flamenco show

Flamenco show – La Fiesta med Israel Galván

Fredag den 12 januari kl 20:00 går vi till Stora Teatern vid Glacis och ser Israel Galván och hans Flamenco show La Fiesta. Biljetterna kostar 15€/person.

Bindande anmälan senast 8 januari till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.

Varmt välkommen!

Dress for Success – Make the best of your image

Att det är viktigt hur man ser ut kan vi alla vara överens om, man får bara en chans att göra ett första intryck. Ska du söka job, eller “känna dej rätt”, på jobbet, eller bara så där i största allmänhet handlar det inte bara om kläder utan hela din stil.

Torsdagen den 23 november kl 19:00 på AUTOPOLIS/Volvo i Bertrange, har vi bjudit in organisationen Dress for Success och “My Image” konsulten Mylène Frambach Voncken som kommer att prata om just det här.

Dress for success är en organisation som gratis hjälper kvinnor i yrkeslivet (eller på väg ut/tillbaka) med kläder och rådgivning för att stärka självkänslan. Mylène Voncken ger tips om hela stilen, inklusive vilka färger som passar och är modemässigt rätt. AUTOPOLIS bjuder efteråt på en trevlig mingelkväll med vin och goda tilltugg.

Talarna pratar engelska och gäster är välkomna.
Kostnaden är 20€, där kvällens överskott kommer att skänkas till Dress for Success. Anmälan senast 20 november till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.

Välkommen!

Stadspromenad med inslag av historia på svenska

Vi träffas på Place d’Armes, utanför Cercle Municipal Promenaden tar ca 1,5 tim

Barnvagnar och hundar är välkomna!

Efteråt går dom som vill och äter lunch på Um Dierfgen

www.umdierfgen.lu

Train 1900 med ånglok – ett event för hela familjen

Vi träffas för lunch kl. 11.30 på restaurang Bei der Giedel. Därefter möter vi en guide som visar oss runt på det historiska området (turen är på tyska samt franska), innan det historiska tåget 1900 som tar oss tillbaka till Fonds de Gras avgår. Ankomst beräknas till 16.40.
Lunchen är till självkostnadspris.
Tåg i 1 klass, 12 euros för vuxna och 9 euros för barn.
Du fär gärna bjuda med familjemedlemmar eller en gäst. I så fall ange i anmälan hur många ni blir.
Bindande anmälan till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.
Hoppas att vi ses!
SWEA Luxemburg

Kräftskiva

Välkommen på kräftskiva med färska kräftor som vi kokat själva.
I priset 35 € ingår välkomstdrink, kräftor, paj och efterrätt. Dryck till kräftorna betalas separat.

Var: Scansion (om vädret tillåter sitter vi ute)
När: 7 september, kl 19:00
Kostnad: 35 € (dryck till kräftorna tillkommer)

Vi vill gärna ha din anmälan före den 1 september.

Hoppas vi ses!

SWEA Luxemburg

Sommardrink

Sommardrink – Vi önskar varandra trevlig sommar!

Då var det snart dags för skolavslutningar och semester.
Det har varit många välbesökta aktiviteter de sista veckorna och som vanligt avslutar vi säsongen med en sommardrink och tillbehör.

Vi träffas på Lagura Next Door i Limpertsberg tisdagen den 4 juli klockan 19.00 och pratar sommarplaner. Kostnad 25 Euro. Bord finns bokat för de som vill äta något mer efter drinkar och snittar. Väl mött!

Lagura Next Door ligger på 18, Av. de la Faiencerie (nära Glacis).

Anmälan skickas senast söndagen den 2 juli (meddela gärna om du vill äta något efter drinken också) till: programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com Frågor: Kontakta Susanne Resmalm på 621 248 347

Välkomna önskar SWEA’s programgrupp

SWEA-Utflykt till Vulkaneifel

SWEA Köln/Bonn och SWEA Luxemburg välkomnar alla Sweor med män och barn till en utflykt till Weinfelder Maar i Vulkaneifel. En underbar natur med en stor äng för picknick och lekar väntar oss. Det finns en stig att vandra runt sjön och ett utsiktstorn, man kan kela med getter och åsnor som går fritt omkring. Däremot får man inte bada i sjön.

Alla tar med sin egen picknick och något att sitta på. Vi organiserar lekar och andra aktiviteter. Och hoppas framför allt att vi skall lära känna varandra och utbyta erfarenheter Sweor emellan.

Tid: Lördagen, den 17 juni, kl 11:00

Plats: Weinfelder Maar, i närheten av Daun. Kan nås över A 1 /A 48 från Köln, Koblenz resp. Trier. Du får en vägbeskrivning vid anmälan. Vi försöker organisera samåkning om det önskas.

Ta med: Picknick, något att sitta på, gott humör

Var vänlig anmäl antal som kommer och ålder på barnen.

Anmälan senast 15 juni till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Välkommen önskar SWEA Köln/Bonn och SWEA Luxemburg!

Bokpresentation – A SWEDISH KITCHEN

a swedish kitchen

A SWEDISH KITCHEN tall tales and recipes
av och med Cilla Lewenhaupt-Herpe

Vi träffas den 16 maj kl. 19.00 hemma hos Margareta Traung på 3, rue de Limana i Bereldange och välkomnar Cilla Lewenhaupt-Herpe som presenterar sin kokbok och bjuder på anekdoter från många års boende i den franska huvudstaden. Kokboken som kostar 20 € finns på både engelska och franska och är en blandning av berättelser och recept. En utmärkt present till sig själv eller till vänner och bekanta. Efter presentationen blir det mingel och vi provar på något recept ur boken.Kostnad för kvällen: 15 €. Tänk på att ha med kontanter även för ev. köp av kokboken. Bindande anmälan här på Facebook alternativt skickas till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com innan fredag 11 maj.

För frågor kontakta Susanne Resmalm: 621248347

Väl mött önskar SWEA’s programgrupp