Network Menu

Genomförda aktiviteter

Här kan ni läsa vad vi har haft för oss under senare tid!

Sommardrinken

äger rum på terassen till Brasserie Kirchberg

Välkommen till Kirchberg Brasserie den 1 juli kl 19.00 för en sommardrink innan vi alla skiljs åt inför sommaren. Var och en betalar för vad man förtär.

(more…)

SWEA goes Tennis

Den 14 juni kl 19.00 ses vi på Senningerbergs tennisklubb för en nybörjar/ nystart lektion i tennis. Vi har två utomhusbanor och toppenbra tränare till vårt förfogande. Vi spelar en timme och sedan finns det möjlighet till lite bubbel eller liknande på tennisklubbens terrass.

Anmälan: Deltagande anmäls via länk nedan senast måndag 7 juni 2021

Kostnad för lektionen: 15 EUR per person
Adress: Senningerbergs tennisklubb
rue des Romains
2443 Senningerberg

Vänligen kontakta programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com vid frågor.

Framgångsrecept för kvinnor som tar plats i och utanför styrelsen

SWEA Professional har nöjet att välkomna Rita Knott* som talare i ämnet ”Gender diversity on boards and success receipts for female professionals”. Då får vi lära oss mer om vikten av mångfald och hållbarhet i styrelsearbetet samt styrelsens roll.

(more…)

SWEA Walk: Koerich

Den här torsdagen träffas vi vid slottet i Koerich och går den Autopedestre/Circular Walk som startar där och sträcker sig ca 7,3 km. Sommarvädret ser ut att vara tillbaka så ta gärna med lunch/fika i din säck så pausar vi tillsammans på lämpligt ställe längs rutten. Väl mött!
Vi följer gällande regelverk.

Nationaldagen med Goodiebag och Zoom träff

I år när vi fortfarande inte kan träffas många och fira, uppmärksammar vi Nationaldagen med att dela ut en gratis goodiebag med lite svenska midsommarattribut plus luxemburgiska bubblor till våra medlemmar.
Bubblorna från vår sponsor Bernard-Massard kan du med fördel – om du vill och tiden passar – sedan förtära tillsammans med några av oss andra över zoom på Nationaldagen den 6 juni klockan 17.00.
Din goodiebag hämtar du upp under lördagen den 5 juni mellan klockan 14-16 på Scanshop, 615, rue de Neudorf, 2220 Luxembourg. För att vi ska kunna förbereda rätt mängd påsar behöver du anmäla till oss senast den 2 juni att du vill ta del av det här erbjudandet. Det gör du genom att skicka ett mejl till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com.
Hoppas vi ses online!
SWEA Luxemburg genom Programgruppen

SWEA Walk: Räven Bambësch

Väderprognosen har svajat lite men nu tror vi ändå att vi hinner gå Räven i Bambësch, ca 5 km, klockan 11 imorgon före regnet tar fart. Vi träffas på parkeringen vid Sieweburen – välkommen om du också är sugen på lite frisk luft!

Tisdagsträffen på Crossfire

Nu drar vi igång den månatliga Tisdagsträffen på Crossfire.
Tanken är att vi träffas 1:a tisdagen i varje månad från kl 18.30 på deras uteservering över en drink/måltid (mat och dryck betalas av var och en). Observera att för att träffas inomhus behöver uppvisas negativt test.
Vi samtalar om allt mellan himmel och jord, ibland med givet samtalsämne som utgångspunkt och sen ser vi vart diskussionen hamnar.
Första Tisdagsträffen blir nu 1 juni och nästa den 6 juli o.s.v.
Blir det populärt kan vi komma att utöka till varannan tisdag. Starttid 18.30.
OBS! INGEN ANMÄLAN BEHÖVS, men har ingen kommit 18.50 blir det inställt om inte meddelande om senare ankomst lämnats.
Jag som är värdinna för detta event heter Ewa Normelli.
Har du några frågor eller funderingar kan du ringa mig på tel 691 205 550.
Hjärtligt Välkomna
Ewa
Crossfire
Adress: Rue Dicks 15, 1417 Luxembourg

SWEA Walk: Nospelt

På torsdag kl 13.00 träffas vi intill kyrkan i Nospelt och går Autopedestre 1, ca 8 km, tillsammans. Ta gärna med fika i din säck om du vill och vädret inbjuder så pausar vi tillsammans efter vägen.
Vi följer gällande regelverk

Fotoklubb träff

Är du intresserad av foto och vill lära dig mer om fotografering och fotoredigering? Det krävs inga förkunskaper och spelar ingen roll om du använder mobilkamera eller kamera. Vi lär oss hur vi kan förbättra våra fotografier genom att använda några enkla regler när man fotograferar. Du får även förslag på appar som man kan använda för att redigera bilder.
Vi träffas första gången på Zoom, anmäl dig här på Facebook.
Har frågor kan du kontakta Maria de Oliveira programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Walk: Manternacher Fiels

Torsdagens hajk går vi över betesmarker, genom fruktträdgårdar och i skogen utmed en ravin med startpunkt i Manternach. Vi träffas och börjar gå kl 11.30 (OBS! Tiden) Rundan är ca 9,5 km. Ta gärna med lunch/fika i din säck då vi räknar med ett lunchstopp på vägen.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA goes Golf

I lördags provade 10 förväntansfulla Sweor på golf i Junglinster, så här roligt hade vi.
__________________
Lördagen den 15 maj har vi 10 platser med privattränare på vackra Golf de Luxembourg, Domaine de Belenhaff (Junglinster). Detta är en prova-på kurs för nybörjare och Sweor!
Kostnaden är 40 euro per person som betalas på plats med Digicash eller kontanter. Bindande anmälan görs till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com SENAST den 5 maj!

Svensk ledamot i Europaparlamentet berättar om sitt jobb

Hej alla Sweor!
Nu på torsdag den 6 maj kl 19:00 träffar vi, tillsammans med SWEA Belgium, ALICE BAH-KUHNKE på Zoom. Vi ser fram emot att många av er är intresserade av att delta i detta ganska unika tillfälle att få lyssna på och prata med en svensk parlamentsledamot!
Alice kommer att berätta om sitt arbete på Europaparlamentet, om de utskott där hon sitter som ledamot och om hur det är att arbeta som svensk på EU-parlamentet.
Det blir givetvis tid att ställa frågor till henne och att diskutera tillsammans.
Här kan ni läsa om vad Alice arbetar med som förberedelse inför vårt möte: https://swea.us17.list-manage.com/track/click…
Skicka din anmälan till programswealux(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com. Anmälan senast på onsdag den 5 maj kl 12! Endast 10 platser.
Kvällen före mötet skickar SWEA Belgium ut länken till Zoom. Eftersom Alice är värd för mötet kommer vi att använda hennes Zoomkonto men det blir som vanligt bara att klicka på länken ni får, så släpper hon eller hennes assistent Sara in oss i mötet.
Hälsningar,
Programansvarig SWEA Belgium och SWEA Luxemburg

SWEA Walk: Haren/Lièvre i Bambësch

Torsdagens hajk går vi en av alla rundorna i skogen i Bambësch. Vi träffas på parkeringen på Centre Sportif-sidan och går klockan 10.00 (OBS! TIDEN!!) i hopp om att hinna före regnet. Vi går Haren och lite drygt den så vi uppnår 6-7 km. Om vädret inbjuder till det och du har med fika eller så i din säck tar vi rast tillsammans efteråt.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Ënneschte Bësch

Torsdagens hajk går vi i skogen mellan Merl och Betrange (Ënneschte Bësch). Vi träffas kl 11.00 (OBS! Tiden) vid skogsbrynet, p-platsen som man svänger av mot från Rue des Celtes och går ca 6-7 km tillsammans – ta gärna med lunch/fika i din säck om du vill!
Vi följer gällande regelverk.

 

SWEA på islandshäst

SWEA Luxemburg på tur! Wow vilken härlig dag vi fick med snälla hästar, sol, vitsippor och superfina vyer över Ardennerna! Alla galopperade och töltade ! 🐴🐴🐴

SWEA Walk: Remerschen

Denna Torsdagens hajk: träffas och utgå från parkeringen mitt bland sjöarna enligt bif kartbild. Vi går den drygt 9 km långa Autopedestren mellan vattnen, upp och ned genom vingårdar och utmed Mosel. Ta gärna med fika så pausar vi på lämplig plats.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Bridel

Torsdagens hajk med @swealuxemburg gick vi nästan en mil med start och slut i #bridel inkl historisk spaning på den tempelruin som ligger där.

________

På torsdag går vi en ca 8 km runda med start kl 13 på Rue Gewännchen i Bridel. Ni passerar bl a en tempelruin på den här rundan under ledning av Elisabeth. Ta gärna med fika i din säck om vädret tilltalar så blir det fikapaus på lämplig plats. Vi ev frågor kontakta Elisabeth på tel 691 410 477.
Vi följer gällande regelverk.

Hundpromenad

Hej hundvänner! Kom med på promenad på söndag med eller utan vovve och/eller familj. Vi ses i korsning av väg 119 och 125 på en liten parkering, se Google Map länk nedan, kl 11.00 nu på söndag. Ca 1-1,5h promenad.
Glad påsk!
Ulrica (kassör, Swea) & Pebbles

SWEA Walk: Aarnescht, Niederanven

Torsdagens hajk med #swealuxemburg gick 9 SWEOR ca 6 km runt och i Naturskyddsområdet #Aarnescht i #Niederanven ibland över stock och sten men alltid med glatt humör!
Jenny med lokalkännedom berättade också om historiska Niederanven, romarnas tid och spår efter dem som funnits och finns kvar. Vi tog oss en #skogsfika och dokumenterade vårens första (?) vitsippa m fl blomster och lite små gröna löv 🌱i lövsprickningen! Bara 4 dagar sen – men nu går det undan här i värmen ☀️
Naturreservatet är i övrigt mest känt för sina många orkidéer som kommer igång lite senare så vi rekommenderar verkligen ett besök lite senare i vår!
Nu gör vi ett påskuppehåll i våra veckovisa hajker men ses snart igen! 👋 Håll utkik i Facebookgruppen SWEA Luxemburg members om nästa hajk.

__________

Torsdagens hajk går vi i naturskyddsområdet Aarnescht ute i Niederanven. Vi träffar Jenny Hällen Hedberg som leder den här hajken vid Apoteket i Oberanven (77 rum Laach) och går ca 7 km tillsammans – ta gärna med fika i din säck om du vill.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Tilleul/Linden, Hamm

Torsdagens hajk med @swealuxemburg gick vi och hunden Pebbles den drygt 8 km långa #autopedestre som ligger i #Bonnevoie På flera av de stadsnära vandringslederna här i Luxemburg finns det träningsredskap utplacerade för att utmana till mer rörelse kan man tänka. Vi roade oss med att testa ett par av redskapen med den äran #igladavännerslag Vi spanade efter vårblomster och tog en liten fikapaus. Fika kan som bekant vara nästan vad som helst 😉

_________

På Torsdag träffas vi på Parkeringen i korsningen Rue de Pulvermühl/Rue Auguste Charles och går rundan Linden/Tilleul, ca 7 km, mellan Bonnevoie och Hamm. Ta gärna med fika i din packning så stannar vi längs vägen tillsammans.
Vi följer gällande regelverk

SWEA Walk: Fraiheetsbam/ Gemeindewald Strassen

I fredags gick #swealuxemburg vår 20e hajk – #jubileum 🥂-sedan vi startade upp veckovisa promenader i oktober ifjol. Mellan regnskurarna (som just nu dominerar här i Luxemburg) gick 5 SWEOR den nära 8 km långa #autopedestre som går i skogen #Fraiheetsbam och fick oss allt en #kaffepaus också. Skogen bjöd förutom det på susande trädkronor, knarrande träd som i omfamningar snurrat stammar runt varandra, grön mossa och rejäla rotsystem som ur en saga. Vi ser nu fram emot lövsprickningen och mer grönska! Tack för de 20 första promenaderna tjejer👏! Vi ses snart igen 👋

________

På fredag den här veckan träffas vi vid Fraiheetsbam/Gemeindewald Strassen och går en 7-8 km lång runda tillsammans. Det här blir den 20e SWEAhajken sedan vi började med vandra regelbundet med start 1 oktober i höstas!
Vi träffas på parkeringen till Gemeindewald/Fraiheetsbam, vid väg 181 (se bilder/info i kommentarer) och går kl 11. Vi hoppas på uppehållsväder så ta gärna med fika om du vill så tar vi ett fikastopp efter vägen. Blåser och regnar det kanske vi tar med kaffet hem igen..
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Esch-sur-Alzette

Dagens hajk med @swealuxemburg gick 3 SWEOR och 1 hund den drygt 7 km långa och innehållsrika #autopedestre som finns i Esch-sur-Alzette. Genom djurpark, skog, gammalt gruvområde & lite av området Terre Rouge (röd jord). Vi bjöds på videkissar och småsmå blomster och inte minst rödhakesång 👌Efter fikapausen hann vi hem i god tid innan det utlovade regnet. Vi har som regel 🤞 #SWEAtur med vädret ☀️😅

_____________

På torsdag träffas vi och går den 7,5 km långa Autopedestren i Esch-sur-Alzette. Vi träffas på parkeringen intill stadsparken Gaalgebierg, nära Rue de Stade (se bilder/info i kommentarer) och går kl 13. Vi hoppas på uppehållsväder så ta gärna med fika om du vill så tar vi ett fikastopp efter vägen.
Vi följer gällande regelverk.

SWEA Walk: Bourglinster

Under gårdagens hajk med var vi 7 Sweor som gick den 8 km långa #autopedestre i Bourglinster. Sol, Slott, Tranor i massor i plog, skogsfika, ängar, utsikt och delvis av romarna lagda stenvägar. En härlig dag! ☀️😎

_________________

På torsdag går vi den 8 km långa Autopedestren i Bourglinster. Vi träffas på Slottsparkeringen, nära 8, rue de Château (se bilder/info i kommentarer) och går kl 13. Ser lovande ut med vädret så ta med fika om du vill.
Vi följer gällande regelverk.

 

SWEA Walk: Kopstal

Dagens walk med gicks av nio raska i skogen i Kopstal. Uppför och nerför, både i grönska och genom bruna 🍂 löv, lite smått regn men mest uppehåll och lite halvklart och med småfåglars sång som bakgrundsljud 💫 Luxemburg kan sägas ha något av svart bälte i vandringsleder. I snart sagt varje by finns minst en #Autopedestre dvs en väl skyltad och ordnad vandringsled om 5-13 km så det är bara att ge sig ut och upptäcka! Vi har som mål att ta en varje torsdag & nästa vecka tror vi på solsken! ☀️🤞 Häng med!

Kopstal Kopstal

 

SWEA Walk: Bertrange Ënneschte Bësch

Dagens SWEA walk med #swealuxemburg gick av stapeln i Ënneschte Bësch, Bertrange. 9 SWEOR gick ca 9 km i den rådande vinterkylan under eftermiddagssolen. Krispigt och värmande på samma gång 👌Tack för idag! 👋
SWEA Walk Bertrange
______________________
På torsdag möts vi på parkeringen intill skogen Ënneschte Bësch, route Bertrange-Leudelange, och går den 7,3 km långa Autopedestren i skogen där. Bilder på routen i kommentarer. Hoppas vi ses.
Vi följer gällande regelverk.